Cinta SMS (Ep. 3)

 

3 bulan telah berlalu.

Alia: Assalamualaikum!

Ahmad: Waalaikumussalam warahmatullah! Hai, lewat balik.

Alia: Lia stay after kelas tadi sebab nak tanya sheikh beberapa soalan. Ramai giler yang nak tanya, tu la pasal lambat tu.

Ahmad: Fuiyoo, excited benor korang belajar ek.

Alia: Mana tak excitednya, kelas tu pasal kahwin. Alhamdulillah, sheikh tadi ada buat sesi soal jawab untuk pompuan saja. Time kelas tu asyik lelaki je yang tanya.

Ahmad: Banyak Lia belajar?

Alia: Alhamdulillah. Lia rasa rugi sebab tak belajar awal-awal. Betapa indahnya perkahwinan ni kalau dibuat dengan cara yang betul. Kalau ikut sunnah betul-betul. Kalau Lia tahu awal-awal, takkan terlintas la nak ada boyfriend.

Ahmad: So kiranya dah ready nak kahwin la ni?

Alia: Well, semalam dah berbincang ngan Ummi and Abi. Diorang kata asalkan pelajaran tidak terjejas, no problem!

Ahmad: Ha, comey benor la tu.

Alia: OK la bang, Lia nak gi mandi. Letih jugak kelas-kelas camni.

Ahmad: Mana tak letihnya, pagi sampai petang. Sabtu dan Ahad pulak tu. Ummi dah sediakan makanan, dah siap mandi tu gi makan ek.

Alia: Okeh!

Henset Ahmad berbunyi. Kawannya menghantar SMS. Dalam mesej tertulis...


Ali: Alia dah ready?
Ahmad: Dah. Your move.


No comments:

Write a Comment


Top