Jadual Tarikh Penting Permohonan UPU ( Mengikut bulan )

http://www.uzairothman.com/wp-content/uploads/2011/07/a.jpg

Info ini penting bagi ingin membuat permohonan ke IPTA dan Institusi lain  melalui UPU. Permohonan UPU lepasan SPM dan STPM setaraf akan mula dibuka pada 7 Januari 2013. Pembelian nombor Pin atau Unik ID di Bank SImpanan Nasional BSN berhampiran juga akan mula dijual pada 7 Januari 2013. Pemohonan UPU ini akan dibuka kepada lepasan SPM, STPM, Matrikulasi, Asasi, STAM, SKM & Diploma/ Setaraf.

Permohonan UPU adalah untuk permohonan ke Institut Pengajian Tinggi Awam, Politeknik dan juga ILKA Institut Kemahiran seluruh Negara. Untuk memudahkan proses permohonan serta pertanyaan bekenaan permohonan UPU nanti, Pihak UPU juga mengadakan jelajah Karnival Pengajian Tinggi diseluruh Negara supaya pemohon terus dapat bertanya dan mendapatkan nasihat memilih universiti dan kursus secara terus dengan pergi bertemu kakitangan UPU sendiri di Karnival yang dianjurkannya. Tarikh karnival ada disertakan dalam maklumat dibawah.

Maklumat jadual dibawah ini adalah tentang tarikh-tarikh penting dalam permohonan UPU untuk kemasukan ke Institut Pengajian Tinggi Awam, Politeknik dan juga ILKA Institut Kemahiran seluruh Negara. Untuk memudahkan pemahaman pemohon, maklumat disediakan oleh UPU dalam susunan bulan sepanjang tahun hadapan iaitu tahun 2013.

Tarikh Permohonan dibuka dan Tarikh Karnival adalah seperti dibawah :

https://lh3.googleusercontent.com/-y4o7nvNWgrE/UNT8PLEmhiI/AAAAAAAAA2o/JNwgHtCIAOo/s512/upu2.jpg
Jadual 1
https://lh4.googleusercontent.com/-H2_cBKQX1gQ/UNT8OsLF2tI/AAAAAAAAA2k/MGq7UQEZL-Q/s512/upu1.jpg
Jadual 2
https://lh4.googleusercontent.com/-Zc_2tAYK0SE/UNT8PK9jTnI/AAAAAAAAA2s/2p69fDsWPgg/s512/upu3.jpg
Jadual 3
https://lh4.googleusercontent.com/-NXEFVvscqFQ/UNT8QdhOv7I/AAAAAAAAA20/v1ZEiVnVjEk/s512/upu4.jpg
Jadual 4

Diharapkan pemohon bersedia untuk membeli no unik ID permohonan dan membuat permohonan pada tarikh yang dinyatakan diatas.

Tarikh Karnival Pengajian Tinggi juga dinyatakan untuk memudahkan urusan pertanyaan dan pemilihan kursus dalam mengisi borang pemohonan nanti.

Source : siniNo comments:

Write a Comment


Top